Om Naturenrunt

"Appen" är den första i en serie som ger dig tips på natursköna rofyllda platser.
Jag som skriver är biolog och gillar att fotografera så det är ett rikt bildmaterial och jag försöker uppdatera kontinuerligt!

De flesta bilderna är fotograferade med Nikon DSLR (utrustningen bestod av D750, D500 & D3400 med 10-20mm, 24-85, Sigma 150-600 och Micro Nikkor 105mm) eller numera Olympus E-M1 Mk2 inköpt våren 2018 med 12-40mm PRO, 40-150mm PRO, 300mm PRO och 60mm Macro.
Ett gömsle införskaffades 2016 och i år hoppas jag på många underbara stunder i stillhet nära djuren.

Mobilt

Web applikationen och den mobila web applikationen är gratis och innehåller grundläggande funktioner medan den planerade iPhone applikationen kommer att ge dig mer funktioner som vägvisning, offline läge etc till en låg kostnad.

Användbara funktioner:

 • Lista

  Visar alla platserna med en enkel sökning på namn och en enkel sortering
 • Karta

  För att få alla platser utmärkta på kartan!
 • Sök

  Om du inte har någon aning vart du vill åka så prova att söka med hjälp av bilder, sök efter växter
 • Nyheter

  Nyheter kommer att dyka upp i en dialog första gången därefter ligger de kvar i nyhetslistan. Nyheter kan gälla intressanta fågelobservationer, blommande växter eller intressanta utställningar, öppettider på olika naturum, nya naturreservat etc etc
 

Platsbeskrivning

Varje plats är beskriven med både text och rikligt med bilder. Texterna kan förstoras och bilderna är klickbara för visning i större format (dubbelklick i web versionen och enkelklick i mobilversionerna) och det finns länkar till mer information. Varje plats har en översikt och därtill presenteras den viktigaste infomationen under rubriker som växter, fåglar, djur, vandring, bad etc.

Platser som kan nås med rullstol/barnvagn presenteras under rubriken funktion.

Framtiden

Planer finns att utöka med flera funktioner - kom gärna med förslag på vad du tycker är viktigast för en mobil naturguide!

Versioner

Naturen runt finns för närvarande som responsive web applikation dvs anpassad för webläsaren i smartphones.

Web app

Använd web version på datorn för att få en bättre överblick och större bilder. Dubbelklicka på bilderna för att se dem i större format.

Mobil web app

För smartphones med webläsare anpassas innehållet till den telefon/platta man kör den på, skapa gärna en genväg och lägg på "hemmaskärmen". Den är testad både för iPhone, iPad och Android som Samsung Galaxy SIII men ej optimal på plattor ännu.

iPhone app

Planer finns på en iPhone app men eftersom Apple uppdaterat iOS och utecklingsmiljön så har det skjutits på framtiden.

Annonser

Naturen runt är ett hobbyprojekt och behöver lite finansiering av driften därför behövs annonserna. Om intresse finns utvecklar vi en betalversion utan annonser...